Få mere plads med en tilbygning

Tilbygning

Overvejer du at få en tilbygning til dit hus? Så står du over for et større byggeprojekt, og her gælder det om at planlægge grundigt fra starten, så du får et færdigt resultat, som du kan være tilfreds med.

Mange familier ønsker en tilbygning til boligen for at få mere plads. Hvis der er en lille ny på vej, eller den ene af forældrene har brug for en hjemmearbejdsplads, vil en tilbygning ofte være en god idé. Det kan også være ønsket om en udestue, der ligger bag ideen.

Find ud af dine behov

Når du skal have foretaget en tilbygning til dit hus, er det vigtigt først at blive klar over, dels hvorfor du ønsker en tilbygning og dels, hvad du reelt har behov for, både nu og fremover. Hvordan vil du og din familie bruge denne tilbygning? Hvad er jeres budget? Hvad er jeres langsigtede behov? Det er jo ikke sikkert, du og din familie altid vil have brug for den ekstra plads, som I får med en tilbygning. Størrelsen på tilbygningen skal også besluttes i lyset af, hvad jeres behov er her og nu, om 5 år og om 10 eller måske endda 20 år. Drejer det sig om mere plads til børnene, er tilbygningen brugbar her og nu – men så skal den måske bygges og indrettes på en måde, så du også kan få gavn af den, når børnene er flyttet hjemmefra.

Drejer det sig om en hjemmearbejdsplads, fordi du eller din partner er blevet selvstændig, så overvej, om tilbygningen kan udformes på en måde, så den kan få en anden funktion, hvis personen som skal bruge arbejdspladsen senere går hen og får et fast job som lønmodtager igen. Det er bedst fra starten at overveje fremtidige scenarier og muligheder. Det betyder ikke, at du og din familie ikke kan have stor gavn af en tilbygning, men I vil få mere gavn af projektet, hvis det fra starten er gennemtænkt.

Få rådgivning fra en professionel murer

Det bedste du kan gøre, når du har besluttet dig for projektet, eller i hvert fald når du har gjort dig seriøse overvejelser, er at søge råd hos en professionel. Opsøg en murer, der har erfaring med tilbygningsprojekter og tal med vedkommende om projektet. Få en professionel vurdering og råd om, hvad der kan lade sig gøre. Find en murer fra dit lokalområde, der nemt kan køre med ud og se på boligen og lave opmålinger der, hvor tilbygningen skal opføres. Søger du en murer nær Esbjerg, kan du hurtigt finde en række firmaer. Du bør dog vælge et murerfirma, der specialiserer sig i tilbygning i Esbjerg og omegn, så du får en murer, der har forstand på dette felt. Det vil give dig det bedste resultat.

Murermester Søren Bach
Guldagervej 117
6710 Esbjerg
26 81 27 38