Hvad undersøges under et el-tjek?

Elektrikermand

 

Først og fremmest er det måske rart at få på plads hvad et el-tjek i det hele taget er for noget. Et el-tjek er en gennemgang af dine faste installationer samt gennemgang af el-installationsrapporten og el-tavle. Dermed tjekker elektrikeren altså om alt følger de lovmæssige krav der er for faste el-installationer. Årsagen til, at du skal få en professionel elektriker fra Frederiksberg til at gennemgå dine el-installationer fordi, at der som sagt findes nogle lovmæssige krav omkring installationen, derfor skal der også kunne forefindes certificerede papirer på, at arbejdet er udført korrekt og hvem det er udført af.

 

Findes disse papirer ikke, så kan man få mistanke om installationerne er lovlige. Årsagen til, at der findes en lovgivning omkring disse faste installationer er, at der er en helt speciel strømstyrke og spænding som skal findes i installationen, hvis disse bliver oversteget, kan det potentielt blive brandfarligt og dermed udsættes beboerne i og omkring boligen for fare.

 

Hvis du skal sælge din bolig

Uanset hvordan og hvorledes, så skal reglerne selvfølgelig altid overholdes, men hvad der er lige så vigtigt er, at reglerne er overholdt hvis du skal sælge din bolig. Alle papirer på boligen skal være i orden og det er et must at du kan fremvise papirer på el arbejdet og VVS arbejdet som er er foretaget, da der følger mange regler for hvordan det skal være udført, derfor er det vigtigt at du kan fremvise papirer på dette så du kan dokumentere det.

Et sådan el-tjek kan foretages i København og alle andre steder i landet, det udføres af stort set alle elektrikere og er ikke noget stort arbejde. Dog kan det blive et stort stykke arbejde, hvis det viser sig, at installationerne er ulovlige, for så skal installationerne laves om og selvfølgelig lovliggøres, det er selvfølgelig noget som elektrikeren skal ordne for dig, men projektet bliver en del større end først antaget. Dog skal du huske på, at det kun kan svare sig, at få det lavet med det samme, da alt andet kan være utrolig farligt, både for dig og dine naboer.

 

Din lokale elektriker kan hjælpe dig med, at lave et el-tjek og gennemgå hele dit hus for eventuelle ulovlige eller forældede installationer, det er din og din families sikkerhed det handler om, hvis en installation ikke følger reglerne.

 

JDB El-teknik
H.C. Ørsteds Vej 50C
1879 Frederiksberg C
31 42 28 01