Er det tid til en isolering inden vintertiden?

Isolering

Isolering i boligen er nødvendig for at kunne holde kulde og fugt ude. Isolering bliver brugt til at oprette et godt og velfungerede indeklima, så hverken boligen eller beboerne bliver påvirket af vejr og vind. Derudover fører en grundig isolering til et mindre forbrug af varme, så der ikke spildes unødvendig varme og energi.

Isolering med forskellige materialer

Materialerne til isolering er gennem årene blevet udviklet med henblik på at opnå den bedste isoleringsevne. De mest populære materialer er flamingo, glasuld, perlite, papirisolering samt rockwool. De forskellige fordele og ulemper ved materialet afhænger af situationen. Det bedste isoleringsmaterialet til situationen kan udvælges i samarbejde med en vejledende tømrer fra Østerbro, som har stort kendskab til isolering. I den sammenhæng kan der også vejledes i, hvor der bør isoleres. Det er muligt at isolere i både gulve og vægge, men det varierer fra bolig til bolig alt efter tykkelsen af ydervæggene og eventuelle hulrum, hvor isoleringen kan indsættes. Grundet den store udvikling inden for isoleringsmaterialerne er udvalget af isoleringsmåder samtidigt blevet udviklet, så det er muligt at isolere på mange forskellige måder.

Miljørigtig isolering til billige priser

I takt med samfundets øgede fokus på miljørigtige løsninger er der også opstået et hav af miljørigtige isoleringsmuligheder. En miljørigtig isolering består blandt andet af at genbruge isoleringsmaterialer og andre ressourcer for at mindske påvirkningen af miljøet under udviklingen af materialerne. Dette gavner ikke kun miljøet, men er også en fordel for økonomien, da materialerne er billigere. De miljørigtige isoleringsmuligheder fungerer lige så godt som de traditionelle isoleringsmuligheder. Det er derfor muligt at opnå det samme niveau af isolering samtidig med at varmeregningen kan mindskes – selvfølgelig uden at isoleringen påvirker miljøet på negativ vis.

Gør boligen endnu mere miljørigtig

Der findes også andre muligheder, som kan bidrage til at gøre boligen endnu mere miljørigtig. En anden bæredygtig løsning er eksempelvis de bæredygtige Velux tagvinduer og almindelige vinduer, som udnytter energien fra solens stråler. Det er muligt at omdanne de stråler fra solen, der rammer vinduerne, så energien herfra bidrager til boligens energi. Det medfører et mindre elforbrug i boligen, hvilket også gavner miljøet gennem mindskelse af CO2-udledning. De energieffektive vinduer er velfungerende og isolerer grundigt. Boligen kan derfor have stor glæde af at få udskiftet de gamle vinduer med nye vinduer, da nye vinduer har en bedre funktionsevne end gamle vinduer.

At gennemgå boligens isolering inden vintertiden er altså til stor glæde for både boligens beboere og miljøet. Der er derfor ingen grund til at udsætte isoleringen, da det vil være en god og fornuftig investering for alle.

 

Frederiksberg Tømreren

Niels Ebbesens Vej 7

1911 Frederiksberg

Tlf: 40 79 50 60