Totalentreprise vs. renovering

Bør man vælge en totalentreprise eller en renovering? Måske har du hørt begge begreber før, men kender ikke forskellen. Det er vigtigt, at man ved, hvordan opgaven skal gribes an, når dit hjem skal piftes op. Faktorer som omfang, størrelse på rum og budget er vigtige, når man vælger den rette tilgang. Lad os gå ud fra, at det er badeværelset, der skal have en tur. Hvilken af disse tilgange skal man da vælge? Det er selvfølgelig op til dig, men her kommer der en forklaring på, hvad de hver især indebærer.

Hvad er totalentreprise?

Totalentreprise. Sikke et fancy og garanteret kompliceret ord. Det behøver det ikke at være. Rigtig mange boligejere har stået i den situation, at de vil have lavet ombygning på huset. Der er mange aspekter ved en ombygning som skal koordineres, om det er leverandører, håndværkere eller myndigheder. Du kan nemlig ikke bare lige gå i gang fra dag 1 – der er adskillige overvejelser, der først skal på plads. Har du selv tid til at varetage alle opgaverne for en ombygning? Nej vel? Du har job og familie og fritid, der alle sammen skal passes, så derfor kan du overveje totalentreprise som løsningen på dit projekt.

Ved en totalentreprise bevares overblikket fra start af, da man kun hyrer én hovedentreprenør. Denne står for både beregninger, tegninger og beskrivelser. Der er dermed tale om én aftalepart, hvor hele ansvaret er samlet det samme sted. Da denne part har ansvaret for projekt og udførelse, bliver det for dig som kunde, meget lettere. Du sikres også, at alle håndværkerne er koordineret og kommunikerer med hinanden, således at de ikke går galt af hinanden.

Denne type anvendes i boliger som køkken- og badprojekter, men også generelt til omfangsrige projekter som bygge- og anlægsprojekter.

Hvordan foregår en renovering?

Renovering er helt klart et ord, du har hørt før. Men er det den rette tilgang til dit projekt? Renovering betyder ”fornyelse” og involverer en løsning, hvor et eksisterende rum piftes op og gøres mere funktionsdygtigt. Dette kan for eksempel gøres ved renovering af badeværelset, så rummet gøres bedre at opholde sig i og udstyret med nye, holdbare VVS- og elinstallationer. Løsningen indebærer også at tænke mere energibesparende og eventuelt lydisolerende. Det er en optimering af rummet.

Hyrer du en dygtig tømrer i København til din renovering, er du sikret, at projektet lever op til kravene i lovgivningen. Uanset hvilken løsning du vælger, er det en god idé, at lave en skriftlig aftale, så alt forløber som aftalt.

JH Totalentreprise

Nyholms Alle 48

2610 Rødovre

70 70 18 22