Totalentreprise vs. renovering

Bør man vælge en totalentreprise eller en renovering? Måske har du hørt begge begreber før, men kender ikke forskellen. Det er vigtigt, at man ved, hvordan opgaven skal gribes an, når dit hjem skal piftes op. Faktorer som omfang, størrelse på rum og budget er vigtige, når man vælger den rette tilgang. Lad os gå ud fra, at det er badeværelset, der skal have en tur. Hvilken af disse tilgange skal man da vælge? Det er selvfølgelig op til dig, men her kommer der en forklaring på, hvad de hver især indebærer.

Hvad er totalentreprise?

Totalentreprise. Sikke et fancy og garanteret kompliceret ord. Det behøver det ikke at være. Rigtig mange boligejere har stået i den situation, at de vil have lavet ombygning på huset. Der er mange aspekter ved en ombygning som skal koordineres, om det er leverandører, håndværkere eller myndigheder. Du kan nemlig ikke bare lige gå i gang fra dag 1 – der er adskillige overvejelser, der først skal på plads. Har du selv tid til at varetage alle opgaverne for en ombygning? Nej vel? Du har job og familie og fritid, der alle sammen skal passes, så derfor kan du overveje totalentreprise som løsningen på dit projekt.

Ved en totalentreprise bevares overblikket fra start af, da man kun hyrer én hovedentreprenør. Denne står for både beregninger, tegninger og beskrivelser. Der er dermed tale om én aftalepart, hvor hele ansvaret er samlet det samme sted. Da denne part har ansvaret for projekt og udførelse, bliver det for dig som kunde, meget lettere. Du sikres også, at alle håndværkerne er koordineret og kommunikerer med hinanden, således at de ikke går galt af hinanden.

Denne type anvendes i boliger som køkken- og badprojekter, men også generelt til omfangsrige projekter som bygge- og anlægsprojekter.

Hvordan foregår en renovering?

Renovering er helt klart et ord, du har hørt før. Men er det den rette tilgang til dit projekt? Renovering betyder ”fornyelse” og involverer en løsning, hvor et eksisterende rum piftes op og gøres mere funktionsdygtigt. Dette kan for eksempel gøres ved renovering af badeværelset, så rummet gøres bedre at opholde sig i og udstyret med nye, holdbare VVS- og elinstallationer. Løsningen indebærer også at tænke mere energibesparende og eventuelt lydisolerende. Det er en optimering af rummet.

Hyrer du en dygtig tømrer i København til din renovering, er du sikret, at projektet lever op til kravene i lovgivningen. Uanset hvilken løsning du vælger, er det en god idé, at lave en skriftlig aftale, så alt forløber som aftalt.

JH Totalentreprise

Nyholms Alle 48

2610 Rødovre

70 70 18 22

Få professionel hjælp af en murer ved renovering

Murer

Det er altid en god idé, at have den professionelle hjælp lige ved hånden, hvis man eksempelvis skal have renoveret et hus i København, eller på anden måde sat et i stand. Når det kommer til murere er det ekstra vigtigt. Murerarbejde der er gjort ordentligt, er rigtig flot, holder i mange år, og understøtter resten af konstruktionen. Dårligt murerarbejde kan i værste fald betyde, at man er nødt til at lave en stor del af det efterfølgende arbejde om, eller at renoveringen får en kortere levetid. At undlade at investere i professionelt murerarbejde er en meget kortsigtet løsning.

Renovering af køkken

Når du skal have lavet en køkkenrenovation i København eller lignende, er det først og fremmest vigtigt, at planlægge brugen af det. Har man et eksisterende køkken, som er meget gammelt, kan det være, det ikke længere lever op til de krav, du har til et nyt køkken. Overvej hvilke dele der er værd at redde, og hvilke dele der bør smides ud. En dygtig murer vil være i stand til at fortælle dig, hvilke vægge og andre blivende strukturer, der kan fjernes eller ændres, og hvilke der er nødt til at blive der. På baggrund af denne information, kan du komme videre med at planlægge din køkkenrenovation.

Renovering af badeværelse

Især i København, er renovation af badeværelser en stor ting. Mange lejligheder er ikke til at starte med designet til at have badeværelser indenfor. Derfor kan det blive nødvendigt, at få fat i en VVS’er og en murer, til at installere de nødvendige rør mv. så du kan sætte toilet og bad op.

Renovering af gulve

Ældre gulve er ofte lavet i rigtig gode materialer, som gør dem værd at beholde og renovere. Få en professionel til at se på dem, og forklare hvorvidt gulvene i det hus du renoverer, kan blive flotte igen. Kan de det, er der både penge og indsats at spare, ved at få dem slebet og behandlet.

Når du skal renovere, finder du let en murer i Rødovre eller et andet sted i København eller omegn, ved at gå på nettet. Her kan du nemt finde en oversigt over de forskellige murere der er i dit område, og se om andre har været glade for deres hjælp. Professionelt håndværkerarbejde betaler sig, og vil holde i rigtig mange år.

P.G. & Søn ApS

Bjerringbrovej 46

2610 Rødovre

Tlf: 38 71 17 00

Husk tagrenovering inden regnen kommer

Tømrerarbejde

Har du kigget på dit tag for nyligt? I sommersolen er det ikke så kritisk om der lige ligger et par løse tagsten, men så snart efterårsregnen og vinterens sne og frost kommer, så kan det gå rigtig galt. Tagets vigtigste opgaver er, at holde dit hus tørt. Når efteråret kommer, er der derfor risiko for, at få seriøse vand- og fugtskader, hvilket kan gøre det rigtig ubehageligt at leve i huset. På sigt kan det føre til seriøse skader på boligen, som kunne have været undgået, bare ved at man havde holdt øje med taget, og ordnet det, når der var behov for det. Vi vil her, i samarbejde med Tømrerfirmaet Brødrene Kyhl, som kan tilbyde professionel tagrenovering og meget mere i Nordsjælland og omegn, give dig et par råd med på vejen.

Hvordan ved jeg, at taget skal renoveres?
Bare ved at se på taget, kan man ofte afgøre om der er risiko for, at noget kan være modent til udskiftning. Kig særligt rundt om samlinger i mursten, samlinger ved skorstenen, ovenlysvinduer og så videre. Der hvor taget skifter retning er ligeledes et udsat sted. Her sker der ofte det, at der samler sig vand, hvilket skubber stenene væk. Er taget i god stand, sker der sikkert ingenting, men er det ikke, så kan der her ske ting og sager. Kig ligeledes efter utætheder i tagryggen, hvor to tagflader mødes, eller hvor taget møder tagrenden. Igen er der her tale om steder, hvor taget slutter eller ændrer sig, og der opstår en risiko for skader. Se efter om der er revner, om der er et sted på taget hvor der er tendens til at vand samler sig eller lignende. I sidste ende har du et valg: hvis taget er meget medtaget, men du kan ikke se nogle huller eller lignende, kan du vælge at lade det være og håbe på det bedste, eller at få det ordnet, selvom det ikke er kritisk endnu. Vi anbefaler selvfølgelig det sidste.

Hvordan får jeg renoveret taget?

Renovering i Nordsjælland er det samme som Renovering alle andre steder; det handler om at udskifte de ødelagte eller knækkede tagsten, og lægge nye. Har du vand inde i huset, kan det også være, at du skal have ordnet dette i samme omgang. Er det undertaget der er ødelagt, så er det straks værre, og her skal du sandsynligvis have udskiftet hele taget for at få løst problemet.

Tømrerfirmaet Brødrene Kyhl
Kløvermarken 46
3060 Espergærde
Tlf
26 13 28 30