Totalentreprise vs. renovering

Bør man vælge en totalentreprise eller en renovering? Måske har du hørt begge begreber før, men kender ikke forskellen. Det er vigtigt, at man ved, hvordan opgaven skal gribes an, når dit hjem skal piftes op. Faktorer som omfang, størrelse på rum og budget er vigtige, når man vælger den rette tilgang. Lad os gå ud fra, at det er badeværelset, der skal have en tur. Hvilken af disse tilgange skal man da vælge? Det er selvfølgelig op til dig, men her kommer der en forklaring på, hvad de hver især indebærer.

Hvad er totalentreprise?

Totalentreprise. Sikke et fancy og garanteret kompliceret ord. Det behøver det ikke at være. Rigtig mange boligejere har stået i den situation, at de vil have lavet ombygning på huset. Der er mange aspekter ved en ombygning som skal koordineres, om det er leverandører, håndværkere eller myndigheder. Du kan nemlig ikke bare lige gå i gang fra dag 1 – der er adskillige overvejelser, der først skal på plads. Har du selv tid til at varetage alle opgaverne for en ombygning? Nej vel? Du har job og familie og fritid, der alle sammen skal passes, så derfor kan du overveje totalentreprise som løsningen på dit projekt.

Ved en totalentreprise bevares overblikket fra start af, da man kun hyrer én hovedentreprenør. Denne står for både beregninger, tegninger og beskrivelser. Der er dermed tale om én aftalepart, hvor hele ansvaret er samlet det samme sted. Da denne part har ansvaret for projekt og udførelse, bliver det for dig som kunde, meget lettere. Du sikres også, at alle håndværkerne er koordineret og kommunikerer med hinanden, således at de ikke går galt af hinanden.

Denne type anvendes i boliger som køkken- og badprojekter, men også generelt til omfangsrige projekter som bygge- og anlægsprojekter.

Hvordan foregår en renovering?

Renovering er helt klart et ord, du har hørt før. Men er det den rette tilgang til dit projekt? Renovering betyder ”fornyelse” og involverer en løsning, hvor et eksisterende rum piftes op og gøres mere funktionsdygtigt. Dette kan for eksempel gøres ved renovering af badeværelset, så rummet gøres bedre at opholde sig i og udstyret med nye, holdbare VVS- og elinstallationer. Løsningen indebærer også at tænke mere energibesparende og eventuelt lydisolerende. Det er en optimering af rummet.

Hyrer du en dygtig tømrer i København til din renovering, er du sikret, at projektet lever op til kravene i lovgivningen. Uanset hvilken løsning du vælger, er det en god idé, at lave en skriftlig aftale, så alt forløber som aftalt.

JH Totalentreprise

Nyholms Alle 48

2610 Rødovre

70 70 18 22

Hvad er LED strips, og hvor kan de bruges?

LED strips er rigtig smarte. Det er et langt bånd, hvorpå der er sat små LED pærer fast. Båndet er 1 centimeter bredt, og er et par millimeter tykt. Det er utroligt fleksibelt og selvklæbende, hvilket betyder, det kan monteres næsten hvor som helst, man ønsker det.

På trods af, at LED strips ikke lyser lige så klart som LED pærer, er det rigtig tæt på, og man vil derfor ikke bemærke forskellen. Det er en klar fordel at bruge LED pærer, uanset hvilket form det er i, frem for de almindelige glødepærer, da det både er mere miljøvenligt, og samtidig mere økonomisk, da det ikke kræver lige så meget energi for en LED pære at lyse op.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor man kan bruge LED strips – det eneste det kræver, er at det skal sættes til en strømforsyning, enten i den ene eller anden ende, for at virke.

Måske har man lige fået sin første bil, og vil gerne pimpe den lidt op indvendig. Dette kan man nemt gøre med disse moderne og smarte LED strips, som kan fås i flere forskellige farver.

Man kan også sagtens bruges dem rundt omkring i huset. De kan for eksempel bruges i klædeskabet, så man bedre kan så, hvilket tøj man har at vælge i mellem. På denne måde er man med til at pifte det gamle klædeskab lidt op, og giver det et lidt mere elegant og moderne touch.

De kan også nemt bruges i køkkenet. Det kan måske være, man ikke har den bedste belysning over køkkenbordet, da man kun har en loftslampe, og man gider måske ikke til at vælge og installere lamper under køkkenskabene. Her kan man snildt sætte en række LED strips op under køkkenskabene i stedet. På denne måde får man både lys over køkkenbordet, så man bedre kan se, når man laver mad, samtidig med man ikke kan ane lamperne under skabene.

Det kunne også tænkes, at man måske lige har bygget sin egen bar derhjemme til stuen. For at gøre denne lidt mere attraktiv og spændende at se på, kan man sættes LED strips hele vejen rundt på kanten. På denne måde gør man baren mere stilfuld. Det gør også, at man kan slukke alt det andet lys i stuen, men stadig kunne se sine gæster – hvilket kun gør det lidt mere hyggeligt.

 

SunFlux ApS

Naverland 15

2600 Glostrup

43474272

Hvad er fordelene ved en brugt bil?

Autoforhandler

 

Flere og flere vælger at købe brugte biler, og det er der ganske gode og fornuftige grunde til. Du kan i rigtig mange tilfælde få lige så meget ud af, at købe en brugt bil, som når du køber en splinterny en. I denne artikel giver vi dig 2 fordele ved at købe en brugt bil, og beskriver, hvorfor det kunne være relevant at gøre det. Vi beskriver også, hvad du skal være på udkig efter, hvis du har tænkt dig at købe en brugt bil. Er du interesseret? Så læs med her. Hvis du står i en situation, hvor du skal bruge en bil med det sammen kan det være god idé, at besøge en autoriseret bilforhandler. Der findes rigtig mange dygtige bilforhandlere i Hillerød, og bor du i nærheden kan du med fordel kontakte en af disse og forhøre

Spar penge

Den største grund til at købe en brugt bil er, at du kan spare rigtig mange penge på det. Værdien på en helt ny bil falder i det øjeblik, hvor du får udleveret nøglerne til den. Faktisk vil den falde med ca. 30.000 kr fra det øjeblik, hvor du underskriver kontrakten. Af denne grund kan det være en rigtig god idé, at vente til at bilen er 3-4 år gammel. Størstedelen af den samlede værdi vil falde drastisk inden for de først 3-4 år, og derefter vil den begynde at dykke langsommere.

Stort udvalg

Der findes et hav af brugte biler, og hvis du kan finde et godt og professionelt autoværksted har du muligheden for, at vælge imellem rigtig mange forskellige modeller. Rigtig mange holder også af, at bilen er kørt til. Det vil sige, at gearkassen, rettet og dækkende har fået et par tusind kilometre under sig. På denne måde vil bilen føles mere naturlig at køre i, og du vil ikke skulle stå for at gøre dette.

Tjekliste

Selvom der er rigtig mange fordele ved at købe en brugt bil skal du alligevel være obs på et par ting, før du skriver under på en kontrakt og siger ja tak til bilen. Først og fremmest skal du tjekket grundigt efter, om bilen har rust. Dette gælder både udvendigt, men også på bilens undervogn. Her kan der sidde rust, som man ved første øjekast ikke kan se. Spørg altid efter, om bilen er blevet rustbehandlet, og om dette kan dokumenteres. Dernæst kan det være en rigtig god idé, at finde ud af, om bilen har et udfyldt servicehæfte med dato og underskrift. Du kan finde adskillige brugte biler i Hillerød og bor du i nærheden kan du med fordel kontakte en af disse og forhøre dig. Held og lykke!

Hillerød Autocenter ApS
Falkevej 20
3400 Hillerød
72 48 88 87

 

Beskyt dine varer med rette emballage

paller til transport

Hvis du skal opbevare eller transportere varer, kræver det den rigtige emballage. Det gælder ikke blot indpakning, men også den holder eller platform, som varen skal stå på. Her kan paller være en god løsning. Paller kan holde til selv tung vægt, alt efter hvilken type det er, og du kan vælge mellem flere forskellige typer paller.

Pallerammer til udstilling og opbevaring

Har du overvejet brugte pallerammer til vareudstilling eller transport? Fordelen ved pallerammer er, at de ikke fylder så meget, for de kan klappes sammen, når de ikke bliver brugt. Da rammerne er brugte, skåner de desuden miljøet ved at genbruge ressourcerne. Du kan også spare plads ved at stable pallerammer med varer oven på hinanden, hvilket kan være praktisk under transport eller ved opbevaring på lager.

Mange bruger netop også pallerammer til udstilling af varer, for eksempel i supermarkedet, hvis man vil lave en udstilling med særtilbud på et stort parti varer. Her er det nemt at hente de samlede varer ud fra lageret ved hjælp af pallerammer.

EUR paller til sikker transport

EUR paller er kvalitetsrammer, der er god til at sikre transport af tunge og store varer. De er 1200 mm lange og 800 mm brede, så der er god plads, og med varmebehandling sikres det også, at de ikke inficeres af skadedyr. Fordi de er produceret efter strenge krav om kvalitet, kan de holde til meget. Du kan for eksempel fragte mere end 1 ton på en EUR palle.

Plastpaller til mindre varepartier

Hvis du kun skal opbevare, udstille eller transportere mindre varepartier, kan det være smart med en mindre palle til opgaven. Her kan brune plastpaller være en god løsning. Den er kun 400×600 mm og kaldes også 1/4 pallen, da den fylder en fjerdedel end den store EUR palle. Fordi plastpallen står på fire ben, er den ligeledes nem at stable.

Tjen penge på dine gamle paller

Har du gamle paller liggende, kan du faktisk tjene penge på dem. Ved salg af dine gamle paller kan du ikke blot få en profit på gammel emballage, som du ikke længere bruger, men samtidig skåne miljøet. Dine brugte paller bliver nemlig lavet om til genbrugspaller og kan dermed bruges i lang tid endnu. Selv meget slidte paller kan som regel genbruges helt eller delvist og dermed spare på ressourcerne. Det er en god forretning – også for naturen.

PalleKoncept ApS
Køgevej 230
4621 Gadstrup
46 56 02 16

Få mere plads med en tilbygning

Tilbygning

Overvejer du at få en tilbygning til dit hus? Så står du over for et større byggeprojekt, og her gælder det om at planlægge grundigt fra starten, så du får et færdigt resultat, som du kan være tilfreds med.

Mange familier ønsker en tilbygning til boligen for at få mere plads. Hvis der er en lille ny på vej, eller den ene af forældrene har brug for en hjemmearbejdsplads, vil en tilbygning ofte være en god idé. Det kan også være ønsket om en udestue, der ligger bag ideen. Continue reading

3 VVS-opgaver, der kræver fagfolk

VVS opgaver

VVS er et område, hvor der er krav på autorisation før, at det er lovligt at udføre nogle opgaver. Personer med hang til gør-det-selv-projekter bør af den grund være ekstra opmærksomme før, at de kaster sig ud i en renovering eller et byggeprojekt, der omhandler vand, ventilation og sanitetsteknik. I projekter inden for disse områder bør du derfor være opmærksom på hvilke opgaver, som udelukkende fagfolk med uddannelse inden for VVS kan udføre. Du kan med fordel læse med her, hvis du vil vide mere om, hvad du selv må, og hvad du ikke selv må udføre inden for VVS-området.

Det må en VVS’er, som du ikke selv må

Der gælder overordnet, at det kun er en autoriseret VVS installatør fra København eller fra din nærmeste by, som må udføre installationsarbejde af vand, gas og afløb. Årsagen til dette er både sundhedsmæssig, miljømæssig og sikkerhedsmæssig for at undgå, at der er forkerte installationer, som kan give alvorlig konsekvenser. Forkerte installationer kan blandt andet påvirke drikkevandet eller medføre brandfare på grund af gasudslip. De store konsekvenser af forkert udført VVS-arbejde kan derfor undgås ved, at det udelukkende er autoriserede fagfolk, som udfører de vigtigste aspekter af VVS-arbejdet.

Inden for installationsarbejde kan VVS’eren eksempelvis udføre følgende opgaver inden for de tre hovedområder bad, toilet og køkken:

  • Bad: Tilslutning af bruserarmatur inklusiv vandaflukning samt tilslutning af afløbet til badet eller bruseren
  • Toilet: Afløbsrør samt gulvafløb fra toilettet
  • Køkken: Etablering eller ændring af kloakanlæg samt rørføring i forhold til gas

Ovenstående er blot eksempler på hvilke opgaver, hvor VVS’erens autorisation er nødvendig. I forbindelse med et byggeprojekt eller en renovering bør du altid rådføre dig hos et rådgivende firma i VVS fra Frederiksberg for at sikre, at alle gældende love er overholdt. Disse regler er vigtige at overholde grundet nævnte årsager i forhold til miljø, sundhed og sikkerhed, da en forkert installation eksempelvis kan medføre vandskader i din bolig. Du kan med fordel også lade en VVS’er udføre hele VVS-arbejdet, så din tilknyttede VVS’er for eksempel sørger for hele etableringen og monteringen af badeværelset. Det er desuden også en fordel at vælge en VVS’er, som er tilknyttet et større firma, der også kan tilbyde hjælp inden for andre områder. Hos de større firmaer er det muligt at få lavet hele pakken af samme firma, så du blot bestemmer udseendet, og derefter sørger de tilknyttede VVS’ere, blikkenslagere samt andre relevante fagfolk for, at alt er installeret, etableret, monteret og tilpasset efter kunstens regler.

Valdemar Petersens eftf.
Kong Georgs Vej 23
2000 Frederiksberg
38 34 10 23

 

Det er rulleporte egnet til

Rulleporte

Alle større industrivirksomheder, som har at gøre med større varer kan have behov for at have gode døre og porte installeret. De fleste tænker ikke over det, men en god dørløsning kan gøre en verden til forskel, både i forhold til tid – men også i høj grad penge. Hvorfor? Det forklarer vi nedenfor. Der findes rigtig mange dygtige dørproducenter, især hvis din virksomhed ligger i Storkøbenhavn. Det kan være fordelagtigt at kontakte en af disse, og forhøre dig om dine muligheder.

Spar penge og tid – få installeret en rulleport

Rulleporte er blevet mere og mere normale at bruge – og det er der god grund til. En rulleport adskiller sig fra en almindelig dør ved at være nemmere at have med at gøre. Hvis døren skal bruges meget, fx i større industrivirksomheder, så kan det tillade medarbejderne at gøre det nemt og gnidningsfrit. Den kan derfor være med til at gøre medarbejdernes arbejde betydelig nemmere og mere effektivt. Hvis medarbejderne arbejder hurtigere og mere effektivt, så vil man i sidste ende også kunne spare penge som virksomhed. I rigtig mange tilfælde slides gamle døre ned og har ikke den samme gnidningsfrie lukkemekanisme, som de engang havde. Enten fordi, at de er blevet slidte med årene, eller også blot fordi, at de aldrig helt har været brugbare. Som virksomhed tænker man ikke over, at dette kan være et problem for produktionen, da det i mange tilfælde bliver en vane at døje med døre, som ikke fungerer optimalt. Det bør man som virksomhed være opmærksom på, da man i sidste ende kan spare både tid og penge – og samtidig få mere produktive og gladere medarbejdere.

Få en konsulent til at rådgive dig

Flere og flere dørproducenter tilbyder rådgivende samtaler gratis. Derfor kan det være en god idé, at kontakte en af disse virksomheder og forhøre sig om sine muligheder. Der kan være stor forskel på, hvor god en service den enkelte virksomhed tilbyder, så det kan være en god idé at lave sin egen research, før man beslutter sig for at kontakte en virksomhed. Der er efterhånden kommet meget fokus på fødevareindustrien, så derfor kan det være en rigtig god ide at få en konsulent ud til sin virksomhed og lade ham vurdere, om en rulleport ville være passende, eller om der skal en anden løsning til. Held og lykke.

 

DAN-doors A/S
Industrivej 19
8660 Skanderborg
87 93 87 00

Hvad undersøges under et el-tjek?

Elektrikermand

 

Først og fremmest er det måske rart at få på plads hvad et el-tjek i det hele taget er for noget. Et el-tjek er en gennemgang af dine faste installationer samt gennemgang af el-installationsrapporten og el-tavle. Dermed tjekker elektrikeren altså om alt følger de lovmæssige krav der er for faste el-installationer. Årsagen til, at du skal få en professionel elektriker fra Frederiksberg til at gennemgå dine el-installationer fordi, at der som sagt findes nogle lovmæssige krav omkring installationen, derfor skal der også kunne forefindes certificerede papirer på, at arbejdet er udført korrekt og hvem det er udført af. Continue reading

Gode råd til dig, der leder efter en brugt bil

En ny bil er lækker, men for mange er en brugt bil præcis lige så god. Man betaler godt for at få en ny bil, så ofte passer en brugt bil bedre ind i budgettet, og man taber ikke lige så meget ved at vælge denne løsning. Det kan imidlertid være lidt af en jungle at finde rundt i de forskellige biler og forhandlere, så her er en lille liste over ting man skal være opmærksom på, når man leder efter en brugt bil. Listen er skrevet i samarbejde med Gunnder Due, som er forhandler af brugte biler i Køge og Roskilde.

Et tilknyttet værksted kan garantere kvalitet

Hvis det kan lade sig gøre at finde et værksted som kan garantere for bilen, så er der bedre chance for, at du får en bil der er pengene værd. Bor du eksempelvis i Køge, er der rig mulighed for at gå ned i til en af de mange bilforhandlere i Køge og høre om deres brugte biler, og hvilke garantier de vil give. Her kan man ofte få en aftale, hvor der kan gøre op for eventuelle fejl og mangler inden for en given periode.

Køb af brugt bil

Bredt udvalg af biler at vælge fra

Find en forhandler der har et bredt udvalg. Selvfølgelig kan man gå på nettet og kigge på biler, men hvis du går ned til en forhandler, kan du bedre se bilen, og vurdere om den er noget for dig.  Du vælger den bedste forhandler, ved at gå efter en der både har erfaring med salg af nye og brugte biler. Yderligere kan det være et godt tegn, hvis virksomheden er af den større slags, og ikke udelukkende lever af brugtbilssalg. Der er en vis risiko for, at en forhandler der kun sælger brugte biler har stort behov for at du køber deres biler, og derved kan det være svært at stole på deres ”gode råd”.

Bilen har overholdt serviceeftersyn

Når du køber en brugt bil, om det så er en fra et velrenommeret bilværksted i Køge, eller om det er en bil fra en privat, så sørg for at serviceeftersynene er blevet overholdt. Dette giver dig papirer på bilens stand, og giver dig en bedre sikkerhed i købet. 

Gunner Due A/S
Tangmosevej 105
4600 Køge
Tlf. 56 65 34 00